Ga naar de inhoud

Blog

Chocolade brownie

Hoe kan je jezelf belonen, zonder te eten?

Laat ik even voorop zetten dat er niks verkeerd is aan het gebruiken van eten om jezelf een beloning te geven. Eten vanwege een emotie is sowieso niet verkeerd. De vraag is alleen of het ook is wat je wilt. Als het niet is wat je wilt en het staat jouw relatie met eten dus in de weg, dan is deze blog voor jou.

Lees verder >

6 redenen om te eten

Wanneer overgewicht hebt of een strijd met eten ervaart, dan gebruik je eten voor méér redenen dan alleen brandstof. Om deze problemen op te lossen, zal je moeten onderzoeken wat de redenen zijn waarom je eet. In deze blog lees je 6 veelvoorkomende redenen om eten te gebruiken.

Lees verder >
Hoe krijg je duurzaam resultaat? | Eva-Louise

Hoe krijg je duurzaam resultaat?

Je bent niet tevreden over je uiterlijk en je kiest ervoor om hieraan te werken. Dit doe je door op je voeding te gaan letten of door bijvoorbeeld meer te gaan sporten. Nu stuit je tegen andere problemen aan… Het lukt niet, je ziet geen resultaat, je ontwikkelt een slechte relatie met voeding en ga zo maar door… Waar deze problemen door ontstaan? Dat lees je in deze blog.

Lees verder >
Strakker worden zonder afvallen | Eva-Louise

Strakker worden zonder afvallen

Strakker worden zonder afvallen: een veelgestelde vraag door dames. Velen weten niet hoe en waar te beginnen. In deze blog deel ik wat je vooral WEL en wat je vooral NIET zou moeten doen. We kijken daarin naar het stukje training, voeding en leefstijl.

Lees verder >
Van afvallen naar een slechte relatie met voeding – veelvoorkomende fasen | Eva-Louise

Van afvallen naar een slechte relatie met voeding – veelvoorkomende fasen

Op Social Media zie je vele verhalen voorbijkomen van mensen die een bepaald traject hebben afgelegd op het gebied van voeding en training. Vaak start dit met een bepaald fysiek doel. Het viel mij op dat dit traject bestaat uit verschillende fasen. Fasen die bijna iedereen lijkt te doorlopen! Zo begint het vaak met afvallen, gevolgd door een fase waarin er een slechte relatie met voeding is ontstaan. Ze struggelen vervolgens met de ‘alles of niets’ mindset, eetbuien of een obsessie met voeding. Sommigen blijven heel lang in deze fase hangen en komen er zonder hulp niet uit…

Lees verder >
Waar houdt een optimaal trainingsschema rekening mee? | Eva-Louise

Waar houdt een optimaal trainingsschema rekening mee?

Iedereen lijkt tegenwoordig wel zijn eigen ‘visie’ te hebben. Dit is zo op het gebied van voeding, maar ook op het gebied van training. De één zweert bij body-split trainingen en traint elke dag een andere spiergroep. De ander verdeeld het weer in upper en lower body days. Weer een ander werkt met high intensity trainingen. En ga zo maar door… Wat is nou echt belangrijk om rekening mee te houden? Waar is een optimaal trainingsschema op gebaseerd?

Lees verder >

Onzekerheid in de sportschool

Onzekerheid in de sportschool; iets waar, denk ik, iedereen wel mee te maken krijgt. Twijfelen over wat je moet doen, of je het wel goed doet, je als vrouw zijnde begeven in het ‘mannenhok’, al die apparaten die je op 100 verschillende manieren kan instellen… En dan het gevoel dat iedereen je aanstaart… In deze blog tips hoe je hiermee om kan gaan!

Lees verder >

Cakes zonder boter

Eigenlijk kan ik dit niet echt recepten noemen… Althans, het is maar een klein beetje van Eef en heel veel van Koopmans, haha. Al met al kreeg ik op zoooooo veel reacties hierop dat ik het toch online wilde zetten! Koopmans fijne cake of chocoladecake, maar dan een ‘gezondere’ versie, namelijk ZONDER BOTER! Jaja.. Voor mij ook totaal onverwacht, maar dat kan dus! Ik heb de boter namelijk vervangen voor appelmoes! En dat scheelt natuurlijk enoooorm in de calorietjes, woehoeee! 

Lees verder >

Truffelrisotto van bloemkool

Risotto, wat vind ik dat lekker! Daarentegen eet ik het bijna nooit… Zeker nu niet, in mijn momentele #cutleven 😉 Met deze skinny variant van Truffelrisotto met kipfilet is dat verleden tijd! Dit ga ik namelijk nog veel vaker maken! Daarnaast is het ook veel sneller klaar dan gewone risotto. Al nieuwsgierig?

Lees verder >
Courgette pizza's | Eva-Louise

Courgette pizza’s

Pizza for dinner?! Yes please! Of als lunch, dat kan natuurlijk ook… Deze low carb pizza’tjes zijn gemaakt op een bodem van courgette, maar je zou eventueel ook aubergine kunnen gebruiken. Ga los met je favoriete pizza toppings! Een guilty pleasure the healthy way.

Lees verder >
Courgetti met gamba's | Eva-Louise

Courgetti met gamba’s

Een makkelijk en licht gerecht voor in zomer. Ik hou ervan! Met die warmte heb ik geen zin om lang in de keuken te staan en dit is zo klaar. Courgetti met truffelpesto en gamba’s!

Lees verder >