Ga naar de inhoud

Hi, ik ben Eva-Louise

Jaren geleden stond ik op jouw plek. Al op jonge leeftijd was ik bezig met eten en mijn lichaam. Dit werd erger nadat ik mijn moeder op 15 jarige leeftijd verloor aan de spierziekte ALS.

Ik bedacht mijn eigen diëten en hoopte daarmee af te vallen en zelfverzekerd te worden. Helaas gebeurde precies het tegenovergestelde… Let me tell you my story

“Ik kwam gevangen te zitten in een strijd met eten en mijn lichaam…”

Ik kan me nog herinneren dat ik op 10-jarige leeftijd al bezig was met mijn lichaam. Ik was toen al bang dat ik te dik was…

Maar na het overlijden van mijn moeder in 2010, werd het pas echt een obsessie: mijn hele dag draaide om eten en energie verbranden door overmatig te sporten.

Dit werd niet veel beter toen ik in aanraking kwam met social media. De foto’s van perfecte lichamen bevestigde dat ik er niet goed genoeg uitzag. Ik ging doen wat zij deden zodat ik ook zo’n lichaam zou krijgen en me zelfverzekerd zou voelen.

Ik startte met voeding bijhouden in een app, ik woog al mijn eten af en telde elke calorie. Het liefst ging ik niet naar sociale gelegenheden waar ik wellicht zou moeten eten. Ik deed er alles voor om controle over mijn voeding uit te oefenen.

Terwijl ik mijn omgeving vertelde dat ik dit allemaal deed voor mijn gezondheid en om mijn buikklachten te verminderen, deed ik dit vooral om af te vallen waarmee ik hoopte gelukkig te worden.

“Hoe meer ik me ging verdiepen in voeding en hoe strenger ik op mijn voeding ging letten, hoe minder het me lukte…”

Ik kwam op een punt dat het me doordeweeks lukte om strikt op mijn eten te letten, maar richting het weekend was de spanning zo hoog opgelopen dat ik de controle verloor. Ik belandde regelmatig in eetbuien en een alles of niets mindset. Als ik iets ‘slechts’ had gegeten, dan had ik het in mijn ogen verpest.

Ik vond mezelf een mislukkeling en schaamde me… Waarom kon ik het nou niet gewoon volhouden? Waarom verlangde ik zo naar eten? Waarom moest ik alles opeten als ik eenmaal iets lekkers had gegeten?

Ondertussen wist niemand hier vanaf, want ik had nog altijd de identiteit van iemand die alleen maar gezond at. Dit zorgde voor nog meer onzekerheid, want voor iemand die alleen maar gezond at en zoveel sportte, zag ik er in mijn ogen niet zo uit. Ik haatte mijn lichaam en wat ik ook deed, het was vooral nooit goed genoeg.

“Dit veranderde toen ik eindelijk inzag dat het niet aan mij lag”

Tijdens deze periode ging ik wekelijks naar de psycholoog voor sociale angst en het verwerken van het verlies van mijn moeder. Op bepaalde vlakken heeft deze therapie mij zeker geholpen, maar het was niet genoeg. Ik had het verleden geheeld, maar ik kwam niet verder en ik merkte dat de therapeut mij niet begreep op het gebied van voeding en mijn lichaam. 

Daarom besloot ik om deze strijd niet langer in mijn eentje te proberen oplossen. Ik nam de dappere beslissing om op zoek te gaan naar hulp. Ik had iemand nodig die ervaring had met mijn problemen, die mij verder kon helpen.

Ik ging aan de slag bij een high-level coach die het complete plaatje meenam: voeding, fitness en mindset. Precies wat ik nodig had. 

Vanaf toen kwam ik in aanraking met neuroscience en ben ik me gaan verdiepen in de werking van mijn brein. Hierdoor begreep ik eindelijk waar de strijd met eten, mijn lichaam, mijn negatieve gedachten en onzekerheid vandaan kwam. Al die tijd was het mijn brein die mij probeerde te beschermen. 

Het lag dus niet aan mij en er was niks mis met mij! 

Ik kreeg meer bewustzijn en kon het nu van een afstandje bekijken.

“Eindelijk zette ik de eerste stappen in het creëren van een gezonde relatie met eten!”

Ik stopte met het labelen van voeding in goed en slecht, durfde alles weer te eten, had geen eetbuien meer en kon steeds meer genieten van sociale gelegenheden. Mijn relatie met eten was al een heel stuk verbetert.

Vanuit deze fijne relatie met eten, besloot ik naar een bikinifitnesswedstrijd toe te werken. Ik wilde laten zien dat dit ook zonder strikt dieet kon en stond in 2019 op het podium. 

Het proces hier naartoe was een enorme overwinning op mezelf, vooral mentaal. Dat onzekere meisje durfde nu op een podium te staan en koos ervoor om, ondanks alle weerstand uit de omgeving, haar droom te volgen en te doen wat zij wilde.

Maar ik kwam er ook achter dat mijn lichaam ook toen nog niet goed genoeg was…

Dit heb ik lang ontkend, maar eigenlijk was het wel zo. En daardoor was mijn relatie met voeding ook niet zo vrij als dat ik eigenlijk wilde en was ik in sommige opzichten nog steeds obsessief bezig.

“Daarna begon het proces van zelfacceptatie en  volledig vertrouwen op mijn lichaam”

Ik besloot dat het genoeg was geweest. Dat het tijd was om mijn lichaam te waarderen en respecteren voor wat het is. Dat iedereen anders is en dat iedereen er mag zijn. Dus ik ook. Het proces van zelfacceptatie begon.

Ik stopte met voeding bijhouden omdat ik me niet langer wilde laten leiden door angst. Ik ging steeds meer vertrouwen op mezelf en mijn lichaam.

Nu eet ik als ik honger heb en stop ik als ik verzadigd ben. Ik heb geen eten meer nodig om te dealen met lastige gevoelens of emoties en weet ook hoe ik nieuwe gedachten kan kiezen zodat ik mezelf gerust kan stellen. Hierdoor ervaar ik veel meer rust in mijn leven.

Als ik in de spiegel kijk, accepteer ik mezelf en ben ik mijn lichaam dankbaar dat het gezond is. 

Ik heb een geweldige relatie met eten en mezelf gecreëerd. Iets dat goed voelt voor mij, dat ik niet doe omdat het moet, maar omdat ik het wil en dat ik de rest van mijn leven kan vasthouden. Ik ben nu mentaal & lichamelijk gezond en in balans en sta in mijn volledige kracht om nu ook anderen te begeleiden in dit prachtige proces.

Mijn missie
Ik heb er mijn missie van gemaakt om zoveel mogelijk vrouwen te verlossen uit hun strijd met eten, onzekerheid en negatieve gedachten. Ik weet hoe het is om hierin gevangen te zitten, maar ik weet ook hoe het is om vrij te zijn. En dat, dat gun ik iedereen!
Over coaching
Wat je over mij moet weten
Ik heb veel meegemaakt, maar ik ben er ook elke keer weer sterker uitgekomen. Nog altijd investeer ik in mezelf en mijn bedrijf door middel van diverse coaches. Ook blijf ik mij verdiepen in relevante topics. Als ik iets niet weet, dan ga ik op onderzoek, lees er boeken over of volg een cursus. Ik geloof dat alles mogelijk is en zal daarom nooit opgeven.
Over coaching
150+
Vrouwen die ik al heb mogen coachen bij het creëren van
een geweldige relatie met voeding en zichzelf
over coaching
Studies
- Master of Science in Human Movement Sciences
- Bachelor of Science in Biomedical Sciences
- Menno Henselmans PT course
- +10 jaar zelfonderzoek
Over coaching
+4,5 jaar
ervaring in coaching
Over coaching
Vorige slide
Volgende slide

Wat mijn coaching exclusief en uniek maakt

Persoonlijk. Er bestaat geen one size fits all. Iedereen is anders, staat op een ander level en heeft iets anders nodig. Je volgt geen vast programma, maar ontvangt coaching dat specifiek wordt afgestemd op jou. 

Mindset staat centraal. Alles valt of staat met de juiste mindset: de manier hoe je denkt. Samen creëren we meer bewustzijn, rekenen we af met belemmerende overtuigingen en leer je hoe je je gedachten kan kiezen. Je kan je leven alleen veranderen als je binnenin begint.

Focus op de lange termijn. De coaching is geen quick short fix, maar een lifelong fix. Je komt dichter bij jezelf te staan waardoor je steeds meer in lijn kan leven met wie jij bent. We onderzoeken samen hoe jouw geweldige relatie met eten en jezelf eruitziet. Hierdoor creëer je iets waar je de rest van je leven profijt van hebt!

I’m always there. Het proces hoef je niet alleen te doen. Ik ben altijd 1-op-1 bereikbaar voor je. Ik luister naar je en ben er voor je waar en wanneer jij het nodig hebt.

Ook een geweldige relatie met voeding creëren?​

Mijn eigen ervaring en proces heb ik gebruikt om een unieke methode te ontwikkelen. Een methode dat zich richt op brain, body & mind.