Pizza for dinner?! Yes please! Of als lunch, dat kan natuurlijk ook… Deze low carb pizza’tjes zijn gemaakt op een bodem van courgette, maar je zou eventueel ook aubergine kunnen gebruiken. Ga los met je favoriete pizza toppings! Een guilty pleasure the healthy way.
Wat heb je nodig?
- – 1 courgette a 300 gram
- – 1 blikje tomatenpuree a 70 gram
- – Italiaanse kruiden
- – toppings naar keuze! Ik gebruikte:
- – 60 gram Feta Cheese 10% Fat Cubes van Apetina
- – 75 gram gerookte kipreepjes
- – Italiaanse kruiden
Macro’s | |
Calorieën | 280 kcal |
Eiwitten | 31 gram |
Vetten | 8,8 gram |
Koolhydraten | 22,6 gram |
Wat moet je doen?
- 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- 2. Snijd de courgette in plakjes van ongeveer een centimeter en leg ze op bakpapier.
- 3. Meng de Italiaanse kruiden naar smaak door de tomatenpuree en besmeer elk plakje courgette met het mengsel.
- 4. Doe hier vervolgens je toppings naar keuze op.
- 5. Zet de courgette pizza’s daarna in de oven voor ongeveer 10-12 minuutjes. Hou het wel in de gaten, want elke oven is natuurlijk anders!
Eetsmakelijk!
P.S. Laat je me weten wat je ervan vindt?