Risotto, wat vind ik dat lekker! Als variant daarop bedacht ik een skinny variant van Truffelrisotto met kipfilet! Dit recept is echt super snel klaar. Al nieuwsgierig? Lees in deze blog het recept…
In plaats van risottorijst gebruikte ik bloemkoolrijst en dit pakte bijzonder goed uit! De AH heeft bloemkoolrijst al een tijdje kant en klaar in de schappen liggen, maar eventueel kan je zelf natuurlijk ook een bloemkool fijnmalen. Ik kies liever voor de makkelijke en snelle optie 😉
Daarnaast koos ik ervoor om de kipfilet te koken in bouillon in plaats van te bakken aangezien je toch bouillon nodig hebt voor de risotto. Daarna trok ik de kipfilet in stukjes als een soort ‘pulled chicken’. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om de kipfilet te bakken.
Wat heb je nodig?
Voor 1 persoon:
- – 200 gram bloemkoolrijst
- – 125 gram kastanjechampignons
- – 80 gram kipfilet (eventueel meer)
- – 1 sjalotje (a 20-30 gram)
- – 1 teentje knoflook
- – 1/2 blokje kippenbouillon
- – 5-10 gram truffelolie (naar smaak.. ik gebruikte 8 gram)
- – eventueel een handje rucola
- – bakspray of olijfolie
- – peper, zout & Italiaanse kruiden
Wat moet je doen?
- Doe 300 ml water in een pan met het halve bouillonblokje en breng dit aan de kook.
- Voeg hier de kipfilet aan toe.
- Snijd het sjalotje en de knoflook fijn en de kastanjechampignons in plakjes.
- Verhit een koekenpan met een beetje bakspray. Voeg hier de knoflook, het sjalotje en de champignons aan toe en fruit dit aan.
- Zet het vuur laag, voeg de bloemkoolrijst toe en bak dit zachtjes even mee.
- Wanneer de kip gaar is, haal je deze uit de pan. Voeg de bouillon samen met de truffelolie toe aan het bloemkoolrijstmengsel. Laat het rustig op zacht vuur pruttelen.
- Ondertussen kan je de kip aan stukjes trekken. Dit gaat het makkelijkst met 2 vorken.
- Als de bouillon zo goed als is opgenomen, voeg je de kip toe aan de bloemkoolrijst om nog even mee te warmen.
- Breng de risotto op smaak met peper, Italiaanse kruiden en wat zout afhankelijk van de bouillon.
- Leg eventueel een handje rucola op een bord en schep de truffelrisotto hierop.
Voel je vrij om het recept hier en daar wat aan te passen. De smaak van truffel kwam erg goed naar voren ondanks dat ik niet heel veel olie heb gebruikt, maar je kan altijd wat meer gebruiken. Oehhh… En wat denk ik ook erg lekker is erbij: een beetje geraspte parmezaanse kaas!
Geniet ervan!
P.S. Laat je me weten wat je ervan vindt?