Ga naar de inhoud

Courgetti met gamba’s

Courgetti met gamba's | Eva-Louise

Een makkelijk en licht gerecht voor in zomer. Ik hou ervan! Met die warmte heb ik geen zin om lang in de keuken te staan en dit is zo klaar. Courgetti met truffelpesto en gamba’s!

Wat heb je nodig?

  • – 6 gamba’s (of 100 gram)
  • – 1 hele courgette a 400 gram (of koop courgetti bij de AH)
  • – 5 cherrytomaten
  • – 10 gram pesto tartufo (ongeveer 1,5 tl)
  • – bakspray/PAM-spray of olie

Wat moet je doen?

  • 1. Maak met een spirelli sliertjes van de courgette wanneer je geen kant en klare courgetti hebt gekocht.
  • 2. Verhit een beetje bakspray in een pan.
  • 3. Bak de gamba’s met wat peper en zout tot ze lichtroze kleuren en haal ze uit de pan.
  • 4. Doe daarna de cherrytomaten in de pan en verwarm deze. Eigenlijk wil je dat ze een beetje gaan poffen. Dit kan je ook in de oven doen, maar het gaat sneller in de pan. Naar smaak kan je al wat zout toevoegen.
  • 5. Haal ook de cherrytomaten uit de pan en voeg de courgetti toe.
  • 6. Roerbak dit even en voeg de pesto tartufo toe.
  • 7. Daarna kan je de gamba’s en tomaatjes voorzichtig door de courgetti roeren om ze nog even op warmen.

Eetsmakelijk!

P.S. Laat je me weten wat je ervan vindt?

Gratis e-book

Creëer een geweldige relatie met voeding en jezelf 

Wil jij ook een gezonde relatie met voeding creëren?

Je bent één stap verwijdert van een levenslange verandering… In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we of er tussen ons een match is.