Ga naar de inhoud

“Diëten is verleden tijd! Ik kan en mag alles en heb een balans gevonden”

“Diëten, afvallen, alles zo snel mogelijk eraf hebben. Zo dacht ik er altijd over. Alleen het probleem hiervan is, dat het altijd ook weer net zo snel terugkwam. Ik heb verschillende diëten geprobeerd. Van shakes, tot koolhydraatarm eten of detoxkuren en noem zo maar op. Voor velen zal dit zeer herkenbaar zijn…

Sinds de start van het coachingstraject, heb ik niet het idee dat ik aan het diëten ben. Ik eet eigenlijk alles, zolang het maar in mijn schema past. Zelfs Turkse Pizza past erin! Haha 🙂

Tijdens de coaching ben ik ook al 2x op vakantie geweest. Hierbij zag ik duidelijk verschil betreft mijn mindset. De eerste vakantie liet ik mezelf best gaan en liep hierbij de nodige schade op. Dit gaf mij een “dip” tijdens de coaching, maar samen met Eef ben ik hieraan gaan werken. En met resultaat! De tweede vakantie heeft namelijk geen invloed gehad op mijn lichamelijke progressie!

Hieruit kon ik concluderen dat ik mentaal progressie heb geboekt en ook dat is een onderdeel van mijn nog te behalen doelen.

Miste ik hierdoor al het lekkers op deze vakantie? NEE, dat zeker niet. Maar ik wist wel meer onderscheid te maken in waar ik nou écht van zou genieten.

Lees hieronder verder

Maar goed wat zou haar (Eef) anders maken? Op haar instagram zag ik dat zij gebruik maakt van EBP (evidence based practice). Ik vind dit een belangrijke stuk want zo weet ik dat de informatie is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken. Tijdens het coachingstraject voorziet zij je ook van allerlei kennisdocumenten zodat je ook daadwerkelijk leert waar je mee bezig bent.

Ik ben zelf altijd wel bezig geweest met sport. Maar er zijn altijd nieuwe dingen die je kunt leren betreft oefeningen. Soms kan een kleine verandering in de houding, al veel verschil maken in de uitvoering. Ik heb hier veel van opgestoken, door samen een aantal keer te trainen. Dit waren voor mij leerzame momenten! Ik sta altijd open om nieuwe dingen te leren betreft training.

Voor nu ga ik zeker nog even door met het coachingstraject. Als ik terugkijk naar de voorbijgaande weken, dan heb ik in de tussentijd al heel veel geleerd. Ik weet nu bijvoorbeeld hoe ik met etentjes kan omgaan, welke keuzes ik soms beter kan maken, wat ik moet doen wanneer ik niet helemaal volgens schema kan eten en hoe ik sterker kan worden tijdens mijn trainingen.

Maar ik ben er nog niet… Vandaar dat ik nog even door wil gaan. Uiteindelijk is mijn doel om zelfstandig verder te kunnen met een gezonde, maar wel gebalanceerde levensstijl met zeker genoeg lekkers erin haha 🙂

X Jessica

Gratis e-book

Creëer een geweldige relatie met voeding & jezelf 

Wil jij ook een gezonde relatie met voeding creëren?

Je bent één stap verwijdert van een levenslange verandering… In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we of er tussen ons een match is.