Ga naar de inhoud

“Ik kan eindelijk zeggen dat ik blij ben met mezelf en weer kan genieten van voeding”

Ik had nooit verwacht dat ik na 4 maanden met Eva Louise als coach, nu zelf verder zou kunnen op eigen benen. Het was vallen en opstaan en een heel bijzonder traject, maar ik kan nu eindelijk zeggen dat ik een leefstijl heb gevonden die bij mij past en die ik voor het leven lang vast kan houden.

Voor de start van het traject

Na verschillende diëten geprobeerd te hebben, wist ik niet meer waar ik het zoeken moest. 2 jaar geleden kwam ik terug uit Australië. Nadat ik hier een jaar gewerkt en gereisd had, zaten er toch wel wat kilo’s aan. Ik wilde gewoon weer terug naar mijn gewicht voordat ik op reis ging.

Met een dieet waarbij ik maar 1200 kcal per dag at, ging dit dan ook heel snel. Ik woog uiteindelijk zelfs nog minder dan voor mijn vertrek. Ik had een bepaald getalletje in mijn hoofd voor op de weegschaal wat ik per se moest wegen. Hierbij begon ik ook met sporten in de sportschool. Ik begon met fitness ongeveer 2 keer per week. Dit werd al gauw een passie waardoor ik daarna 4 keer in de week ging.

Aan het begin vond ik krachttraining niet leuk en deed ik het puur om af te vallen, maar ik nooit verwacht dat ik het ook daadwerkelijk leuk zou gaan vinden.

Nadat ik mijn streefgewicht op de weegschaal had bereikt, wist ik niet meer hoe ik verder moest. Het was een soort cirkeltje waar ik in terechtkwam waarin ik het balans niet kon vinden. Ik vond het belangrijk om “gezond” te blijven eten maar ook werd ik als persoon heel gelukkig van sociale gelegenheden. Zo waren er dus vaak momenten waarbij ik voor “minder gezonde” keuzes kwam te staan.

Doordeweeks ging ik heel strikt en weinig eten, wat voor mijn gevoel destijds niet weinig was aangezien mijn lichaam zo gewend was geraakt aan het minder eten. In het weekend had ik dan een cheat dag, waarin ik opeens alles van mezelf mocht. Zo voelde het dus alsof er ontzettend veel dingen waren die ik niet mocht eten van mezelf en dan nam ik het er ook van tijdens zo’n cheat moment.

Ik had dus heel veel “verboden” producten die ik zag als ongezond. Doordat ik mezelf nooit iets gunde, kreeg ik een ongezonde relatie met voeding.

Zo at ik te weinig en hierdoor als vervolg had ik af en toe eetbuien waarin ik de controle verloor en in een korte tijd te veel at.  Daarna kreeg ik een gigantisch schuldgevoel waardoor ik me dagen schuldig kon voelen. Ook ontstond hierdoor het negatieve zelfbeeld. Ik was niet meer blij en tevreden als ik in de spiegel keek.

Eva Louise kwam voor mij precies op het juiste moment. Ik had niet langer zo door moeten gaan. Toen er in maart een lockdown kwam, voelde dit voor mij als een gigantische opluchting. Wat super raar is, want als er iemand van de sociale gelegenheden houd, dan ben ik het wel. Ik ben super graag buiten de deur en onder de mensen. Dat dit even niet meer kon gaf me een gevoel van controle. Als ik buiten het huis was had ik voor mijn gevoel de controle niet meer en kwamen er vaak spontane ideeën voorbij. Op een gegeven moment ben ik op een punt beland waarbij ik soms zelfs niet eens meer meeging omdat ik me daar niet prettig bij voelde. Daardoor raakte ik natuurlijk alleen nog maar meer met mezelf in de knoop en kwam ik niet meer uit de cirkel.

Ik durfde nooit om hulp te vragen omdat het voor mezelf dan voelde als falen.

Ik dacht altijd dat ik zelf wel de oplossing zou vinden. In mijn hoofd leek het ook nooit groot genoeg te zijn om daarvoor echt een coach in te schakelen. Ineens kwam ik op een punt waarin ik besefte dat het erger werd en dat ik niet langer verder kon zo. Ik besefte vooral dat ik niet zo WIL zijn en dat ik nog ruimte genoeg had om het te veranderen. Alleen kon ik dit niet meer zelf. Je leest zoveel dat ik gewoon niet meer wist wat ik nu wel en niet moest geloven.

Ik besloot een kennismaking aan te vragen

Via Instagram volgde ik Eva Louise al een tijdje en ik kon me altijd al heel erg vinden in haar Posts. Ik heb haar een berichtje gestuurd om een kennismakingsgesprek aan te vragen.

ik had nooit gedacht dat er meteen zo’n goede klik zou zijn tussen ons. Helemaal niet met iemand die je dus nog nooit in real life gezien hebt.

Ik heb mijn verhaal kunnen doen en al snel bleek zij echt de match voor mij te zijn die ik nodig had! Ik vond het mega spannend aangezien dit voor mij voelde alsof ik wéér iets nieuws ging proberen. Waarom zou dit dan wel gaan lukken?

Nu erkende ik ook echt dat er een probleem was waar ik nooit eerder aan toe durfde te geven. Eef liet al snel blijken dat we het het hele proces niet gingen proberen maar dat we het gewoon gingen doen. Voornamelijk dat het niet iets is voor eventjes maar een levensstijl die ik voor het leven vast kon houden.

Veranderingen qua voeding

Samen met Eef hebben we gekeken naar mijn voeding, trainingen en hoofdzakelijk mindset. Qua voeding ben ik boven de 2000 calorieën gaan eten. Wat ik super eng vond, maar ik had al het vertrouwen in het proces en wilde er dan ook alles uit halen.

Al snel merkte ik hoeveel rust ik kreeg door het 80/20 principe. Waarbij 80% bestaat uit nutriëntrijk eten en 20% uit minder nutriëntrijk.

Hierdoor ging ik al gelijk minder zwart-wit denken. Ik besefte dat er geen verboden producten zijn. Ik mag alles en ik kies bewust en “gezond” omdat ik hier blij van word. Wat ik vroeger zag als cheaten is nu mijn dagelijkse momentje waardoor ik ook de portiecontrole kreeg.

“Vroeger” had ik al gauw de alles of niets mindset. Als ik dan eenmaal aan de m&m’s begon kon ik net zo goed de hele zak leeg eten want dan had ik het voor die dag toch al verpest.

Dat voelde als iets wat ik niet mocht van mezelf. Als ik dan wel te veel had gegeten in een korte tijd dan ging ik de dag daarna het liefste compenseren door weer minder te eten. En het liefste ook nog extra bewegen. Nu koos ik bewust elke dag voor iets lekkers wat minder nutriëntrijk was en hierdoor kan ik nu zeggen dat mijn eetbuien eindelijk zijn gestopt! En stel dat ik toch een keer meer eet dan die 20% minder nutriëntrijk dan doe ik dit omdat ik hier bewust voor kies en omdat ik hier zin in heb.

Veranderingen qua mindset

Ik heb al die tijd een ontzettende angst gehad om aan te komen. Eef heeft mij gevraagd waarom dit zo is. Ze heeft me geleerd om te kijken naar de bewijzen die ik hiervoor heb. Die waren er nooit dus waar kon ik me überhaupt druk om maken. Zo heb ik heel erg geleerd hoe mijn hersenen in elkaar zitten en hoe ik hier zelf invloed op heb. Ik heb het goede balans gevonden!

Ook heeft Eef me geleerd om me niet schuldig te voelen over iets en om niet te compenseren. Als er iets gebeurd waar ik spijt van heb, is dit weer een leermoment en kan ik alleen maar nadenken hoe ik het de volgende keer beter aan kan pakken. En nog belangrijker, geen spijt hebben! Dat is dan iets waar ik niks meer aan kan veranderen en wat ik dan alleen maar kan zien als een groei moment.

Krachttraining

In de sportschool ben ik gerichter gaan trainen en vooral met een doel. Eef heeft me veel geleerd en kennis gegeven over krachttraining. Ook al deed ik dit altijd al met plezier en had ik vrijwel altijd de motivatie om te gaan. Ik heb altijd maar wat gedaan. Nu weet ik waarom ik iets doe. Door microloaden (steeds kleine ophogingen van gewicht) maakte ik steeds meer progressie. Ik voelde me fitter en sterker en nog belangrijker, ik deed het met super veel plezier! Ook liet Eef mij mezelf filmen. Wat ik onwijs spannend vond maar waar ik zoveel van heb kunnen leren. Qua techniek en houding heb je anders totaal geen idee van wat je doet. Zo kon ik kritisch naar mezelf kijken. Ook werd ik veel zekerder van mezelf en heb ik geleerd om veel minder bezig te zijn met wat anderen mensen van mij vinden of denken.

Mindset-opdrachten

We hebben onwijs veel opdrachten gedaan voor mijn mindset. Ik ben er voornamelijk achter gekomen hoe mijn hersenen werken en hoe je jezelf kunt trainen. Hoe ik gewoontes heb aangeleerd maar hoe ik deze ook kan doorbreken en vervolgens af kan leren. Ik begrijp hierdoor hoe het werkt en dat ik het allemaal zelf in de hand heb. Welke persoon wil je zijn en wat wil je daarvoor doen?

Aan het einde van dit Coachingstraject kan ik zeggen dat ik blij ben met mezelf. Dat is iets waar ik nog niet eens aan kon denken toen ik hier aan begon.

Nu ik terugkijk ben ik er fysiek ontzettend op vooruit gegaan, maar ik ben erachter gekomen dat het allemaal mentaal is. Als ik geen goede mindset heb, dan zal ik ook nooit tevreden zijn met het resultaat!  Het proces is langzaam en je moet er vooral van genieten. Dit is de leefstijl waar ik naar op zoek was!

Dit is wat bij mij past en vooral iets wat ik vast kan houden! Ik kan weer genieten van sociale gelegenheden zonder dat ik hier gestresst van word. Ik ben ontzettend blij met mijn transformatie en 4 maanden geleden had ik dit nooit verwacht.

Ik zal jou voor altijd dankbaar zijn lieve Eef! Ik zou willen dat ik dit allemaal eerder had geweten en dat je eerder op mijn pad terecht was gekomen. Ik ben ook heel blij dat je heel veel andere dames hier mee gaat helpen net zoals je mij geholpen hebt.

Ik zal ons wekelijkse bijklets momentje zeker gaan missen 🙏❤️

Gratis e-book

Creëer een geweldige relatie met voeding & jezelf 

Wil jij ook een gezonde relatie met voeding creëren?

Je bent één stap verwijdert van een levenslange verandering… In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we of er tussen ons een match is.